Brankářská akademie Viktorie Plzeň úspěšně funguje už druhým rokem

Brankářská akademie Viktorie Plzeň úspěšně funguje už druhým rokem
14.10.2016 Žádné komentáře NOVINKY webadmin

V září 2015 odstartovala Viktoria Plzeň druhý ročník brankářské akademie, do které se mohli přihlásit brankáři všech žákovských kategorií bez ohledu na výkonnost nebo klubovou příslušnost. Další pokračování tréninků zaměřených jen na mladé gólmany se uskutečnilo v úterý 17. listopadu na 33. Základní škole na plzeňských Skvrňanech.

„Jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z největších projektů v České Republice, co se týče výchovy brankářů. Klub FC Viktoria Plzeň nabízí velice kvalitní podmínky pro fotbalové brankáře, jelikož se zdokonalí po fotbalové, ale i po sportovní stránce. V akademii je přes 30 brankářů a starají se o ně s kvalitní péčí trenéři s bohatou fotbalovou kariérou, jako jsou Martin Ticháček, Jiří Krbeček, Jan Levý, Vojtěch Mareček, Marek Špiroch nebo Petr Berka,“ popisuje jeden ze strůjců celého projektu Jan Levý.

Mladí gólmani můžou v rámci brankářské akademie získat cenné zkušenosti a na vlastní kůži zjistit, jak vypadají tréninky na nejvyšší úrovni. „Brankáři jsou rozděleni do dvou skupin a každý trenér má k dispozici ve své skupině 4 až 5 brankářů. Na základě toho se každý trenér může více zaměřit na jednotlivé detaily a tím pádem brankáře co nejkvalitněji připravit. Tréninky jsou především postavené na technice chytání, rozvoje koordinace a v neposlední řadě na reakční rychlosti,“ popisuje trenér Levý. „Musím pochválit všechny brankáře za přístup, fotbalové nadšení a snahu se naučit novým věcem. Díky téměř stoprocentní docházce všichni brankáři udělali veliký pokrok a věřím, že když budou všichni nadále pokračovat, můžeme z nich v budoucnu vychovat velmi kvalitní gólmany,“ dodává.

Další tréninky budou pokračovat od 26. 1. 2016 v tělocvičně a do června 2016 je naplánováno 20 tréninkových jednotek. „Všechny brankáře budu brzy kontaktovat ohledně pokračování v jarní části a samozřejmě mají stále možnost i potencionální brankáři, kteří by se chtěli také nově zapojit do brankářské akademie. Všem současným mladým gólmanům, avšak i potencionálním zájemcům jsem k dispozici na emailu, nebo mě mohou kontaktovat telefonicky,“ říká Levý.

„Na závěr bych chtěl popřát za náš celý tým brankářské akademie FC Viktorie Plzeň všem rodičům, brankářům a fotbalovým nadšencům klidné a pohodové svátky a velmi se budeme těšit na další tréninky!“ – Jan Levý

Kontakt pro nové zájemce:
j.levy@email.cz
728 079 103

O autorovi

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..