Brankářská akademie FCVP je v kurzu, připravuje 44 mladých gólmanů

Brankářská akademie FCVP je v kurzu, připravuje 44 mladých gólmanů
14.10.2016 Žádné komentáře NOVINKY webadmin

V plzeňském klubu už několik let úspěšně funguje brankářská akademie sdružující talentované gólmany z širokého okolí. Pod vedením zkušených trenérů Viktorie Plzeň se tak nadějní brankáři žákovských kategorií připravují na svou další fotbalovou kariéru.

„Když jsme otevírali brankářskou akademii FC Viktoria Plzeň, tak nikoho z organizačního týmu nenapadlo, jaký zájem o akademii vyvoláme! Akademie aktuálně vychovává 44 brankářů z Plzeňského kraje, ale do dojíždí k nám i brankář z Českých Budějovic,“ popisuje jeden z hlavních strůjců úspěšného projektu Jan Levý. „Po skončení podzimní části jsme novou sezónu začali koncem ledna v tělocvičně ZČU. Brankáři procházejí tréninkem více zaměřeným na základy gymnastiky, koordinaci a posilování. A v neposlední řadě se také zaměřujeme na detailnější techniku chytání a chytání míče v pádu,“ pokračuje Levý.

Hlavním cílem akademie je zejména vychovávat co nejkvalitnější brankáře.“Také si přejeme a vroucně doufáme, že brankáři zažijí něco, na co budou jednou vzpomínat celý život. Akademie přináší mladým gólmanům zajímavé zpestření tréninků, a proto se nadějní svěřenci vždy těší na každý trénink. V budoucnu se můžou brankáři těšit na zajímavá setkání s gólmany prvního týmu Viktorie Plzeň a další speciální bonusy,“ říká trenér žákovských brankářů.

„Vzhledem k velkému počtu brankářů musíme bohužel zastavit přihlášky do brankářské akademie, jelikož kapacita je již plně obsazená. Pokud by se ovšem vyskytli noví zájemci, tak je můžeme zařadit do seznamu náhradníků,“ uzavírá Jan Levý.

Jan Levý
Trenér brankářů žáků FCVP
j.levy@email.cz

O autorovi

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..