Trenéři akademie Jan Levý a Jiří Krbeček na návštěvě u Petra Čecha v Arsenálu Londýn!

Trenéři akademie Jan Levý a Jiří Krbeček na návštěvě u Petra Čecha v Arsenálu Londýn!
18.12.2017 Žádné komentáře NOVINKY webadmin

Na zajímavý výlet jsme odletěli do hlavního města Anglie, abychom se přesvědčili na vlastní oči, jak to chodí v jednom nejlepším klubu v Anglii. Odlétli jsme ve čtvrtek 16.11 2017 z letiště Václava Havla a po 1 hodině letu jsme přistáli na letišti v Londýně Stansted. Díky Petrovi skvělé organizaci na nás čekalo auto i s řidičem, jenž nás odvezl do tréninkového centra Arsenál Londýn. Při příjezdu na nás čekala ochranka celého areálu a byl nám přidělen jeden mladík z personálu, který nás provedl celým areálem. Hned první hřiště nás šokovalo! Hřiště, které je z 97% přírodní a vypadá jak koberec, který byl na milimetr sečený a v excelentním stavu.

Trávník, který se v určitém období seká i dvakrát denně! V areálu se nachází celkem 11 fotbalových hřišť ve standardní velikosti + jedno menší hřiště pro trénink brankářů. O všechny hřiště se stará 17 správců, kteří pracují na plný úvazek. Kategorie U-18, U-23 a ženy mají k dispozici 7 hřišť. Pro A-muže jsou vyčleněna 4 hřiště, z nichž jsou dvě uměle vyhřívané. Po důkladném prozkoumání fotbalových hřišť si nás převzal osobně Petr Čech a provedl nás celou budovou. V dané budově je veškerý komfort a servis pro hráče, včetně malé tréninkové haly s umělým povrchem a moderní tělocvičnou a posilovnou. Závěr celodenního programu byl v místní jídelně, kde se stravují všechny tři kategorie z areálu. Mezi tyto kategorie se řadí U-18, U-23 a A-muži a tak nebylo divu, že jsme viděli i některé hvězdy z A-týmu! Viděli jsme tyto hvězdy: Giroua, Koscielnyho nebo dokonce trenéra Arsena Wengera! Byl to pro nás nezapomenutelný zážitek! Po chutném obědě jsme vyrazili do fotbalové akademie Arsenál Londýn, která se nachází přibližně 40 minut od tréninkového centra. Opět pod velkým dozorem jsme byli přivítáni v akademii a bylo nám umožněno prohlédnutí celého areálu. Ve zmíněném areálu se nachází 4 fotbalové hřiště, z toho 2 hřiště jsou s umělým povrchem. V akademii začínají kategorie U-6 až U-9, ale tyhle kategorie nejsou registrovaný, hráči jen trénují nebo hrají mini turnaje. V případě talentu hráče můžou přihlásit dítě třeba i do Chelsea nebo Tottenhamu, ale v ročníku 8 až 9 se musí hráč rozhodnout, v jakém klubu chce zůstat. Jak v tréninkovém centru, tak v akademii jsou lidi, co se starají o videozáznamy a všechny zápasy jsou natáčeny i rozebírány. V tréninkovém centru jsem si všimnul, že nemají sloupy s umělým osvětlením, ale místo toho mají sloupy s kamerami pro pořizování záznamů. Po skončení prohlídky nás řidič odvezl do Bed & Breakfast a po ubytování, které jsem našel přes internet (noc za 25 liber) jsme zašli do místní hospody na pár piv a probrat fantastické zážitky….


Druhý den nás čekala opět cesta do tréninkového centra, kde jsme sledovali na travním koberci mistrovské utkání mezi Arsenal London U-18 versus Norvich U-18. K zápasu se nechci vyjadřovat, protože to jsou borci v top klubu a vědí, co mají hrát. Jen bych to shrnul do rychlého kombinačního fotbalu s přesností přihrávek, ale bez soubojů a kecání s rozhodčím….. Po zápase, který skončil vítězstvím domácích 3:0 jsme se přesunuli do jídelny na oběd a po něm už s Petrem nás odvezl řidič na prohlídku hlavního stadiónu Emirates Stadium. Cestou na stadión, který trvala kolem 50 minut jsme probírali všechno kolem fotbalu a samozřejmě i rady, jak se dělá fotbal v Anglii. Stadiónu Emirates není co vytknout a přiložené fotografie mluví za vše. Pro nás byla prohlídka okořeněná tím, že vše s námi procházel Petr Čech. Nedokážete si ani představit ten humbuk, když někam přijde! Prostě Ikona a legenda klubu, která má dveře všude otevřené! Prohlídku stadiónu jsme ukončili ve fanshopu a rozloučili jsme se s Petrem. Popřáli jsme mu hodně štěstí do zítřejšího zápasu s Tottenhamem a moc mu poděkovali za super zážitky a servis!
Poslední den jsme se veřejnou dopravou: autobusem, vlakem a metrem přesunuli na zápas Arsenálu Londýn v Tottenham Hotspur. Jednalo se o vyhrocené Londýnské derby, které zasahuje do historie celé Anglie. Zápas skončil 2:0 pro Arsenál a Petr si přičetl po skvělém výkonu další vychytanou nulu.
Další den nás brzy ráno čekal návrat do naší vlasti.
Rád bych touto cestou poděkoval Petrovi Čechovi za celý program a servis, který nám poskytnul.
A popřál mu a jeho rodině všechno nejlepší do Nového roku, hlavně zdraví a spokojenost!
Díky za nezapomenutelné zážitky!


Další fotky naleznete ve fotogalerii
O autorovi

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..